Hundar sprider en hel del glädje i våra liv, men när de blir sjuka är det svårt att inte oroa sig för behandlingskostnaderna. Det är här hundförsäkringen kommer in. Det är viktigt att du försäkrar din hund och det från dag 1! Dock kan det finnas en del att tänka på. Det finns idag många bolag som erbjuder hundförsäkring. Det är viktigt att välja den som passar dig och din hund.

Att åka till veterinären med hunden kan bli en dyr historia. Genom att skaffa en hundförsäkring så kostar det inte alls lika mycket. Det ger en bra trygghet i ditt hundägande. Du bör dock välja rätt företag och rätt försäkring med omsorg eftersom det kan vara en stor skillnad mellan dem. Läs alltid det finstilta, innan du skriver på något.

Det ska du leta efter hos ett försäkringsbolag

När det är dags att välja hundförsäkring, kolla då över både företaget och försäkringarna som det erbjuder. De ska kunna erbjuda en enkel, okomplicerad tjänst. Det är viktigt att de har bra öppettider så väl som de är lätta att ha att göra med.  Du kan behöva ringa dem under en svår tid så det är viktigt att de är enkla att ha att göra med.

Det ska en hundförsäkring omfatta

Vad ska då en bra hundförsäkring omfatta? Det finns en del saker att tänka på. Det handlar inte bara om hur mycket det kostar varje år eller månad. Det handlar även om vad den erbjuder och vilka begränsningar den har.

Fundera på om de har rimliga månadskostnader. Sedan var det där med självrisken, hur hög den är. Självrisken är beloppet du först måste betala för behandlingen innan försäkringsbolaget täcker resten. Om självrisken är väldigt hög kanske du inte rapporterar mindre allvarliga sjukdomar, vilket ska speglas i månadskostnaden.

Kolla också om det är så att hundförsäkringen omfattar alla kostnader vid behandling av din hund eller om det finns saker som är undantaget. Saker att kontrollera är om detta ingår: klinikvistelse, mediciner, narkos, operationer, bilder (röntgen och ultraljud, till exempel) och labbavgifter. Du bör också tänka på om försäkringen täcker behandling av beteendestörningar och kompletterande mediciner och behandlingar, som akupunktur.

En del försäkringsbolag begränsar också det totala beloppet de betalar ut varje år oavsett hur många sjukdomar din hund har, vilket också är värt att se på.

Ta även reda på om försäkringen täcker behandlingar för medfödda eller ärftliga sjukdomar. Detta är viktigt för rasrena hundar eftersom vissa raser har kända ärftliga sjukdomar och måste försäkras därefter.

Det kan tyckas vara mycket att tänka på, men med lite noggrant sökande hittar du snart rätt försäkring för dig och din hund.

15 Sep 2020