Vilka raser gör de bästa familjehundarna? Vilka är de bästa hundraserna för barn? När du lägger till en ny valp eller hund till din familj kan det vara svårt att avgöra vilken som passar bäst. Vi har sammanställt 10 av de bästa hundraserna för familjer och barn.

Många raser gör underbara familjehundar, även om vissa är bättre lämpade för förorts- och gårdsfamiljer än hushåll som bor i staden. Familjehundar som Labrador Retrievers, Golden Retrievers, Beagles och Irish Setters är lekfulla och skyddande. Mopsar, Brussels Griffons och Franska Bulldogs älskar sina familjer – särskilt i knäet.

När du lägger till en hund till din familj är det viktigt att alla är inkluderade i beslutsprocessen, inklusive barnen.

Nedan är några av de raser som passar bra för familjehund

Labrador retriever

Labrador retriever är den mest populära hunden i USA av en anledning. Rasen är vänlig, tålmodig och träningsbar. Rasen är extremt mångsidig och gör allt inklusive jakt, utställning, dockdykning, spårning, lydnad.

Personlighet: Vänlig och utåtriktad, Labbar spelar bra med andra
Energinivå: Mycket aktiv; Labbar är högmodiga och är inte rädda för att visa det
Bra med barn: Ja
Bra med andra hundar: Med tillsyn
Fällning: Regelbundet
Skötsel: Veckovis borstning
Träningsförmåga: Ivriga att behaga
Livslängd: 10-12 år
Skallnivå: Medium

Bulldog

Den distinkta och rynkiga bulldoggen är en underbar följeslagare för barn. Dessa lojala hundar kan anpassa sig till de flesta atomosfärer - stad eller land - och spenderar gärna tid med sina familjer.

Personlighet: Lugn, modig och vänlig; värdigt men underhållande
Energinivå: Inte särskilt aktiv; Bulldoggar kommer inte att tigga om att bli motionerade, men de kräver regelbundna promenader och enstaka rumpa
Bra med barn: Ja
Bra med andra hundar: Ja
Fällning: Säsongsbetonad
Skötsel: Varje vecka
Träningsförmåga: svarar bra
Livslängd: 8-10 år
Skallnivå: Tyst

Mops

Mopsen beskrivs väl av frasen "multum in parvo" som betyder "mycket hund på ett litet utrymme." Han är liten men kräver ingen pyssling och hans skurkiga ansikte vickar snart in i hjärtan på män, kvinnor och speciellt barn, för vilka denna hund verkar ha en speciell kärlek. Hans stora anledning att leva är att vara nära sitt folk och behaga dem. Han trivs både i en liten lägenhet eller på landet, lätt att anpassa till alla situationer.

Personlighet: Jämnt humör, charmig, busig och kärleksfull
Energinivå: Något aktiv; Mopsar är inte precis naturliga idrottare, men de har starka ben och oändlig nyfikenhet - träna båda regelbundet
Bra med barn: Bättre med tillsyn
Bra med andra hundar: Med tillsyn
Fällning: Regelbundet
Skötsel: Veckovis borstning
Träningsförmåga: Behaglig
Livslängd: 13-15 år
Skallnivå: Skäller när det behövs

Newfoundland

Framför allt måste Newfoundland ha den intelligens, lojalitet och säthet som är hans mest kända egenskaper. Han måste kunna och vilja hjälpa sin herre att utföra sina nödvändiga uppgifter på kommando, och även ha intelligens att agera på eget ansvar när räddningsarbetet kräver det. På grund av dessa egenskaper är Newfoundlands utmärkta familjehundar.

Personlighet: Söt, tålmodig, hängiven; Nuffar är kända bra följeslagare
Energinivå: Något aktiv; Nybörjare gillar att använda sina stora, kraftfulla kroppar så de behöver lite utrymme att leka på
Bra med barn: Ja
Bra med andra hundar: Ja
Fällning: Säsongsbetonad
Skötsel: Veckovis borstning
Träningsförmåga: Enkel träning
Förväntad livslängd: 9-10 år
Skallnivå: Skäller när det behövs

14 Jun 2023